Israëlische reisagenten op werkbezoek in Marokko

marokko
12
21 apr 15:39
Een grote groep Israëlische touroperators is momenteel in Marokko, meldt 'ambassadeur' David Govrin die het Israëlische verbindingskantoor in Rabat leidt.

Het bezoek maakt deel uit van de voorbereidingen voor de hervattingen van directe vluchten tussen Marokko en Israël.

Volgens Govrin is het bezoek ook bedoeld om nieuwe toeristische locaties in het land te markeren zodat Marokko een groter aantal Israëlische toeristen kan ontvangen. 

Volgens onofficiële statistieken ontvangt Marokko jaarlijks zo'n 70.000 Israëlische bezoekers. Dit aantal zal naar verwachting oplopen naar 200.000 gezien het grote aantal Israëliërs van Marokkaanse komaf.

De verwachte toename van het aantal reizigers uit de Joodse staat is een direct gevolg van de herstelde betrekkingen tussen Rabat en Tel Aviv.

Marokko sloot in december 2020 banden met Israël en beloofde de samenwerking met Tel Aviv op verschillende gebieden, waaronder toerisme, te versterken. Daardoor worden ook directe vluchten tussen Marokko en Israël hervat, na 17 jaar stilstand.

Israëlische luchtvaartbedrijven hopen al langer op directe vluchten met het Noord-Afrikaanse land maar door de opgeschorte betrekkingen was dat lange tijd niet mogelijk. Tijdens religieuze seizoenen maken Joden pelgrimstochten naar Marokko en bezoeken het joods erfgoed. Vooral Marrakech, Fes, Casablanca en Essaouira zijn populair onder Israëlische toeristen.

In 2018 hebben meer dan 80.000 Israëliërs een bezoek gebracht aan Marokko. Door het gebrek aan directe vluchten tussen de twee landen zijn Israëliërs genoodzaakt via luchthavens van Turkije en Griekenland te reizen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
rabat
israel
david govrin
toerisme
reisagenten
reizen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi