Frankrijk mikt op versoepeling coronamaatregelen vanaf 2 mei

buitenland
0
21 apr 17:57
De Franse regering is van plan de avondklok en reisbeperkingen binnen het land op 2 mei te versoepelen.

Dan moet de verwachting dat het aantal nieuwe coronabesmettingen afneemt wel bewaarheid worden.

Dat zei een bron uit kringen rond president Emmanuel Macron. Macron houdt vast aan het doel om restaurants vanaf half mei weer buiten gasten te laten bedienen. Restaurants en cafés zijn dicht sinds 30 oktober.

Ook bioscopen, theaters en musea zouden vanaf half mei weer open kunnen, maar wel met een beperkt bezoekersaantal. Ook niet-essentiële winkels zouden dan hun deuren kunnen heropenen.
Scholen moesten deze maand ook dicht, maar crèches en basisscholieren kunnen vanaf maandag weer naar de klas. Oudere leerlingen moeten wachten tot 3 mei.

Avondklok
In Frankrijk geldt vanaf 19.00 uur een avondklok. Inwoners moeten binnen een straal van 10 kilometer van hun huis blijven, tenzij ze een geldige reden hebben om verder te reizen

Die maatregelen kunnen worden versoepeld als het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen daalt tot onder de 20.000. Dinsdag waren het er ruim 43.000, en werden er 375 coronadoden gemeld. De druk op de ziekenhuizen blijft hoog.

Macrons doel is dat 20 miljoen inwoners tegen half mei minstens één dosis van een coroanvaccin hebben gekregen. De teller staat nu op 13 miljoen.

© ANP 2021
frankrijk
emmanuel macron
coronaversoepeling
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi