Marrakech: celstraffen voor Frans-Algerijnse grappenmakers die Marokkaanse vrouwen beledigden

marokko
0
21 apr 22:34
De twee Fransen, die begin deze maand werden gearresteerd nadat ze in een video Marokkaanse vrouwen en kinderen beledigden, zijn veroordeeld tot celstraffen.

De Frans-Algerijnse comedy-acteur Brahim Bouhlel en de Frans-Marokkaanse influencer Zbarbooking zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van twaalf maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Ook moeten beide mannen elk een geldboete betalen van 500 DH (€ 45).

De mannen waren begin deze maand op vakantie in Marrakech en haalden in een Instagram-live allerlei negatieve stereotypen jegens Marokkaanse vrouwen naar voren. Het tweetal werd kort daarop opgepakt en tegen een derde verdachte, Hedi Bouchenafa, is een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd. 

Zo werd beweerd dat Marokkaanse kinderen worden geboren als "kinderen van hoererij". Hij verwees daarmee naar een aantal passerende kinderen die op dat moment in beeld kwamen. Ook werd geopperd dat het makkelijk is om vrouwen in Marokko te betalen voor seksuele handelingen. "Wat ik hier leuk vind, is al die puinhoop waarvoor ik slechts 100 DH betaal", zei hij.

De twee werden onder meer vervolgd wegens het maken van lasterende verklaringen. Ook werd ze ten laste gelegd dat ze zonder toestemming video-opnames van de minderjarige kinderen maakten en uitzonden, ondanks dat de ouders van de kinderen achteraf een verklaring hebben getekend waarin ze naar verluidt afstand hebben gedaan van het portretrecht.

De arrestaties volgden nadat de Marokkaanse Advocatenclub (CAM) de rechtbank in Marrakech had verzocht een zaak te openen tegen het drietal.

De beelden zorgden ook in thuisland Frankrijk voor ophef, waarna Bouhlel excuses aanbood op Instagram.

Sponsor Adidas Paris heeft de samenwerking inmiddels stopgezet en televisiezender 2M heeft in de nasleep van de videobeelden afgezien van een televisieoptreden.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
marrakech
algerije
frankrijk
brahim bouhlel
hedi bouchenafa
zbarbooking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi