Dakhla: bloedige veldslagen tussen smokkelaars in zuiden Marokko

marokko
0
22 apr 20:08
Sinds zondag vinden in de zuidelijke regio's van Marokko gewelddadige botsingen plaats tussen leden van smokkelnetwerken die actief zijn in Laâyoune en Dakhla.

De gewelddadige veldslagen begonnen nadat de ene groep de woning van een rivaliserend bendelid aanviel, meldt dagblad Assabah. Gewapende bendelen staken daarna het voertuig van de man in brand.

De aanval was bedoeld als wraakactie nadat de Koninklijke Gendarmerie onlangs een grote lading smokkelwaar in beslag nam in Bouirda, zo'n 130 kilometer verwijderd van Dakhla. De benadeelde bende beschuldigt hun rivalen er van de autoriteiten te hebben verwittigd.

Sindsdien zijn de wijken Al Amal, Al Kassam en Kssikssate in Dakhla het toneel van schermutselingen tussen de twee rivaliserende smokkelbendes. Bewoners maken zich zorgen en vragen lokale autoriteiten een eind te maken aan het geweld.

Volgens omwonenden weet de politie precies wie de daders zijn maar wordt er geen actie ondernomen.

In de regio zijn veel bendes actief die geld verdienen met de internationale handel in sigaretten, drugs en drank. De smokkelaars zijn constant verwikkeld in een strijd om territorium. 

© MAROKKO.NL 2021
marokko
dakhla
laayoune
smokkelaars
drugs
sigaretten
alcholische drank
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi