Bouznika bouwt nieuwe industriezones, 27.000 nieuwe banen

marokko
0
22 apr 23:32
Bouznika krijgt binnenkort een nieuwe generatie industriezone 'Bouznika Park Industries'.

Het nieuwe industriepark strekt zich uit over een oppervlakte van 25 hectare en zal naar verwachting particuliere industriële investeringen genereren van € 60 miljoen en 4.000 directe nieuwe banen creëren.

Het maakt deel uit van het samenwerkingsprogramma 'Compact II', gefinancierd door de regering van de Verenigde Staten, vertegenwoordigd door de Millennium Challenge Corporation (MCC).

De gemeente gaat zelf 45 miljoen DH (€ 4,1 miljoen) in het project steken door grond ter beschikking te stellen en door te zorgen voor de aanleg van off-site faciliteiten zoals drinkwaternetwerken, elektriciteitsnetten en sanitaire voorzieningen, de bouw van een afvalwaterzuiveringsinstallatie, een hydraulisch complex, toegangswegen en een toegangsbrug.

Parallel aan de off-site infrastructuren gaat de gemeente de bestaande zone nieuw leven in blazen door de infrastructuur te verbeteren. Wegen, rioleringen, drinkwatervoorzieningen, elektriciteitsnetten en straatverlichting worden vernieuwd.

Er lopen momenteel twee soortgelijke projecten in het kader van het samenwerkingsprogramma 'Compact II'. Het betreft de ontwikkeling, marketing en het beheer van de bedrijventerreinen van Had Soualem en Sahel Lakhyayta.

Met een totale oppervlakte van bijna 136 hectare is de verwachting dat de drie industriële sites samen (Bouznika, Had Soualem en Sahel Lakhyayta) uiteindelijk 500 bedrijven gaan huisvesten met een totale geschatte investering van 4,3 miljard DH (€400 miljoen).

De projecten zullen uiteindelijk leiden tot 27.000 directe nieuwe banen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
bouznika
industriezone
bouznika park industries
had soualem
sahel lakhyayta
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi