Massale belastingontduiking door Marokkaanse influencers

marokko
4
23 apr 0:04
Veel Marokkaanse vloggers, bloggers en andere influencers hebben rekeningen geopend in belastingparadijzen om hun werkelijke inkomsten te verbergen

De influencers zouden daarbij geholpen worden door gespecialiseerde internationale tussenpersonen, meldt dagblad Assabah donderdag.

Inkomsten bedragen in sommige gevallen zo'n 100.000 DH (€ 9,300) per maand. Het beheer en de opening van de offshore rekeningen wordt uitgevoerd door internationale advocatenkantoren die gespecialiseerd zijn in belastingontduiking, in ruil voor een aanzienlijke commissie.

De clandestiene firma's garanderen de anonimiteit van hun klanten, aangezien de regelgeving in de betreffende landen hen toestaat de identiteit van de rekeninghouders geheim te houden, tenzij de zaak verband houdt met gerechtelijke onderzoeken en vermoedens van witwassen, fraude of financiering van terrorisme.

De Marokkaanse belastingdienst (DGI) heeft de jacht geopend op populaire Marokkaanse influencers. DGI heeft de internetondernemers tot het eind van de huidige maand de tijd gegeven om de financiële situatie te regulariseren.

Daarna zullen bekende influenceren, met terugwerkende kracht, moeten aangeven hoeveel transacties zij ontvangen van buitenlandse geldschieters of klanten.

Een team van controleurs van DGI onderzoekt de waarschijnlijke inkomsten van de influencers, daarbij wordt gekeken naar de hoeveelheid volgers en abonnees bij sociale netwerken als Facebook, Instagram en videodienst YouTube.

DGI beargumenteert dat de transacties kunnen worden gelijkgesteld met de export van diensten of producten naar het buitenland, en die zijn onderworpen aan een specifiek belastingstelsel.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
influencers
belastingontduiking
belastingdienst
dgi
sociale netwerken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi