Marokko: oproepen tot boycots na stijgende prijzen voor vis

marokko
22
23 apr 0:49
In verschillende steden in Marokko wordt opgeroepen tot het boycotten van visboeren als gevolg van de recente prijsstijgingen

De prijs voor een kilo sardines staat inmiddels op 20 DH (€ 1,90).

Onder de hashtag #Khalih_khnaz (laat het rotten) wordt opgeroepen de vis te laten staan. Visboeren rechtvaardigen de prijsstijging door de toegenomen vraag en het afgenomen aanbod.

Ook Abdelatif Al Saadouni, woordvoerder van de Nationale Confederatie van Kooplieden van Maritieme Visserijproducten bevestigt dat de stijgende prijzen het gevolg zijn van de toegenomen vraag tijdens de vastenmaand Ramadan.

Ook het gebrek aan visserij op volle zee heeft geleidt tot hogere prijzen. Er wordt minder gevist omdat het huidige klimaat zorgt voor minder vissen in de zeeën, aldus Al Saadouni tegen nieuwsdienst Alyaoum24.

De prijzen kunnen per regio ook erg verschillen. Zo betaalt men op de markt in Casablanca minder voor vis dan in de hoofdstad. Dit komt volgens Al Saadouni voornamelijk door het gebrek aan toezicht.

Hij benadrukte dat het probleem al langer speelt, maar dat de vastenmaand en de coronacrisis de chaos in de sector onder een vergrootglas hebben gelegd.

"De consument draait daar helaas altijd voor op", voegde hij toe.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
vis
boycot
prijsstijging
vismarkt
coronavirus
klimaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi