Abdeslam veroordeeld tot schadevergoeding aan gewonde agent

buitenland
0
23 apr 8:03
Terrorist Salah Abdeslam moet met een andere gedetineerde een schadevergoeding van bijna 700.000 euro betalen aan een agent.

Die raakte in 2016 zwaargewond bij een poging de woning in België binnen te vallen waar het duo zat verscholen, schrijft de krant La Libre Belgique vrijdag.

De in België geboren Abdeslam geldt als de enige overlevende terrorist van de aanslagen in Parijs in november 2015, waarbij 130 doden vielen. Hij dook daarna onder en het kwam op 15 maart 2016 tot een schietpartij toen de politie huiszoeking wilde doen bij het pand in de gemeente Vorst.

De agent raakte gewond door een kogel die langs zijn helm binnendrong en zijn oor raakte. Abdeslam en zijn handlanger Sofien Ayari konden destijds ontkomen, maar werden later alsnog aangehouden. Ze kregen in 2018 een gevangenisstraf van 20 jaar opgelegd voor een terroristische moordpoging tijdens de inval in Vorst.

Een rechtbank deed donderdag uitspraak over compensatie voor de gewonde agent. Abdeslam en Ayari moeten tonnen betalen, maar hebben dat geld waarschijnlijk niet.

Het slachtoffer zal naar verwachting moet aankloppen bij het zogeheten Slachtofferfonds. Dat kan financiële steun regelen voor slachtoffers van geweldsmisdrijven.

© ANP 2021
belgië
frankrijk
parijs
terrorisme
salah abdeslam
brussel
schadevergoeding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi