Egyptische mufti Gomaa: 'jointje roken na zonsondergang maakt vasten niet ongeldig'

buitenland
9
23 apr 18:51
De islamitische geleerde Ali Gomaa heeft voor ophef gezorgd door te beweren dat het nuttigen van bedwelmende middelen na zonsondergang het vasten tijdens de Ramadan niet ongeldig maakt.

Op zijn Facebook-pagina plaatste de voormalige grootmufti Gomaa een video om vragen omtrent het vasten tijdens de Ramadan te beantwoorden.

Een vrouw vroeg de geleerde of het roken van cannabis na zonsondergang het vasten van haar man ongeldig maakt. Hij antwoordde dat het drinken van alcohol en het roken van cannabis verboden is, maar het vasten "niet ongeldig maakt". Hij voerde aan dat de Ramadan verschillende pijlers kent; de intentie om te vasten, overdag niet eten en drinken; onthouding van seksuele relaties.

In een andere video, die CBC onlangs uitzond, zei Gomaa dat het roken van sigaretten de wudu (kleine wassing) niet ongeldig zou maken.

Het is niet de eerste keer dat uitlatingen van de voormalige mufti tot controverse hebben geleid. In 2015 viel hij vrouwen aan die geen hijab dragen en noemde ze "zondaars", dom en onwetend.

Gomaa werd van 2003 tot 2013 benoemd tot de grootmufti in Egypte.

© MAROKKO.NL 2021
egypte
mufti
ali gomaa
alcohol
hasj
cannabis
wiet
ramadan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi