Polisario: 'Ghali in ziekenhuis wegens coronabesmetting'

marokko
0
23 apr 19:43
De leider van het Polisario-Front, Brahim Ghali, is in het ziekenhuis om behandeling te ontvangen tegen het coronavirus.

Dat meldt een woordvoerder van Polisario donderdagavond. "De president van de SADR en de leider van het front is sinds enkele dagen onder medisch toezicht na het contracteren van Covid", aldus een persbericht van het voorzitterschap.

Volgens het persbericht maakt de 73-jarige 'president' het goed en is hij aan het herstellen. De verklaring laat verder niet weten waar Ghali behandeling ontvangt.

De verklaring werd gepubliceerd naar aanleiding van een artikel in het Franse weekblad Jeune Afrique waarin werd gemeld dat de Ghali aan kanker lijdt en op 21 april met spoed in een ziekenhuis in Spanje werd opgenomen.

Ghali zou aanvankelijk naar Duitsland afreizen om behandeld te worden tegen kanker maar werd op het laatste moment geweigerd door de Duitse autoriteiten, meldde het tijdschrift.

Na tussenkomst van de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune kon de leider van het separatistische Polisario-Front worden opgenomen in het Spaanse ziekenhuis. Het Spaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken liet donderdag weten dat Ghali om "strikt humanitaire redenen" naar Spanje werd overgebracht om medische behandeling te krijgen, zonder verdere verduidelijking.

Volgens Jeune Afrique vergezelde een team van Algerijnse artsen de Sahrawi-leider naar Zaragoza, aan boord van een medisch vliegtuig gecharterd door het Algerijnse presidentschap.

Een andere (militaire) leider van Polisario, Dah El Bendir, werd eerder deze maand gedood door een Marokkaanse drone-aanval. Volgens onofficiële berichten van de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) was Ghali op dat moment ook aanwezig maar "overleefde" hij de Marokkaanse precisieaanval.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
algerije
spanje
logroño
brahim ghali
polisario
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi