Bahrein en Israël sluiten akkoord over coronapaspoort, openen grenzen voor reizigers

marokko
0
23 apr '21
Bahrein en Israël hebben een overeenkomst bereikt over de erkenning van coronavaccinatiecertificaten om het reizen voor elkaars onderdanen te vergemakkelijken

Dat meldt persbureau BNA. De overeenkomst garandeert een quarantainevrijstelling voor mensen die in één van beide landen een erkend vaccin tegen het coronavirus hebben ontvangen.

De twee landen hebben bijzonder succesvolle vaccinatiecampagnes tegen het coronavirus gevoerd en behoren tot de landen die het verst gevorderd zijn in het vaccineren van hun bevolking.

Vrijstellingen voor mensen die coronavaccins hebben ontvangen die door geen van beide landen zijn goedgekeurd, zullen worden genomen in een "tweede fase" van de uitvoering van de overeenkomst, specificeerde het persbureau.

Het "wereldwijde precedent" werd bereikt na enkele weken van verkennende gesprekken tussen diplomaten van de twee staten. Het is onduidelijk wanneer de overeenkomst in zal gaan.

"De overeenkomst zal het toerisme doen toenemen, onze economieën een boost geven en onze gemeenschappelijke strijd tegen het coronavirus ondersteunen", tweette de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi.

In september 2020 was Bahrein de tweede Golfstaat, na de Verenigde Arabische Emiraten, dat een overeenkomst met Israël ondertekende om de normalisatie van de relaties te formaliseren, onder auspiciën van de Verenigde Staten.

Verwacht wordt dat ook de Emiraten en Marokko een soortgelijke overeenkomst zullen sluiten met Israël. Eerder hintte Israëlische media al over een soortgelijke deal met het Noord-Afrikaanse land. Naar verwachting zal Marokko na de vastenmaand starten met directe vluchten met Israël, deelnemende luchthavens in Marokko zullen nog wel eerst gecertificeerd moeten worden.

Volgens officiële statistieken hebben bijna vijf miljoen Israëliërs, oftewel meer dan de helft van de bevolking, twee doses van het Pfizer-BioNTech-vaccin gekregen.

Met meer dan 500.000 burgers die twee doses van het coronavaccin hebben gekregen, is bijna de helft van de inwoners van Bahrein gevaccineerd.

© MAROKKO.NL 2021
israel
bahrein
vaccinatiecampagne
marokko
coronapaspoort
toerisme
reizen
quarantainevrijstelling
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?