Marokko: onderzoek naar oproepen tot schenden coronamaatregelen

marokko
0
22 apr 15:38
De Marokkaanse politie gaat onderzoek doen naar oproepen om de coronamaatregelen zoals de avondklok en het Taraweeh-verbod te schenden.

Dat meldt de nationale veiligheidsdienst DGSN. De oproepen worden vooral via sociale netwerken en berichtendienst WhatsApp verspreid.

De cybercrime-eenheid van de politie gaat onderzoek doen naar de oorsprong van de berichten en naar iedereen die ze doorstuurt en daarmee aanzet tot publieke ongehoorzaamheid, meldt dagblad Ahadath Al Magribiya.

De Marokkaanse autoriteiten hebben de avondklok tijdens de Ramadan aangescherpt en het is dit jaar wederom niet toegestaan om de Taraweeh-gebeden in moskeeën uit te voeren. De maatregel is bedoeld om verdere verspreiding van het coronavirus onder moskeegangers te beteugelen.

Sinds de start van de Ramadan zijn in vrijwel alle regio's van het land de controles op straat geïntensiveerd. Ordediensten, politie en de koninklijke gendarmerie zijn zichtbaar aanwezig. De kritiek op de aangescherpte avondklok is omgeslagen in sociale onvrede die gepaard gaat met veel verzet.

De protesten begonnen aanvankelijk in het noorden waar in Tanger en M'diq jongeren 's nachts de straat op gingen en vernielingen aanrichtten. De jongeren gaven daarmee gehoor aan de oproep van Mohamed Hamdaoui, lid van de begeleidingsraad van Al Adl wal Ihsane. Hij noemde de coronamaatregelen van Rabat een "directe aanval op de islam en een systematische aanval op de religie van Marokkanen". Volgens Rabat gebruikt de beweging de religie voor politieke doeleinden.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
coronamaatregelen
dgsn
onderzoek
coronavirus
taraweeh
avondklok
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi