Marokko overweegt aanscherping coronamaatregelen tijdens Eid ul-Fitr

marokko
0
25 apr 18:24
De Marokkaanse regering overweegt de coronamaatregelen verder aan te scherpen om te voorkomen dat het virus opnieuw om zich heen grijpt tijdens Eid ul-Fitr.

Dat meldt nieuwsdienst Akhbarona zondag. De extra preventiemaatregelen moeten verhinderen dat mensen massaal erop uit trekken om het einde van de vastenmaand Ramadan te vieren.

Verwacht wordt dat de avondklok tijdens Eid ul-Fitr zal worden aangescherpt en voor een periode van drie dagen gaat worden verruimd naar een algeheel 24-uurs uitgaansverbod.

Zorgautoriteiten vrezen dat de winsten die tot nu toe zijn behaald met de huidige maatregelen teniet zullen worden gedaan als het aantal familiale bijeenkomsten tijdens de feestdagen weer toeneemt.

De feestdagen zorgden vorig jaar voor een toename in het aantal besmettingen. Arbeiders die onbewust besmet raakten in Marokkaanse fabrieken namen het virus mee naar huis en staken tijdens de feestdagen familieleden van andere huishoudens aan.

De vieringen rond Eid ul-Adha markeerden vorig jaar de start van de tweede coronagolf, ook toen kwamen veel mensen bijeen om het offerfeest te vieren.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
coronamaatregelen
coronavirus
eid al-fitr
ramadan 2021
familiebezoek
uitgaanverbod
lockdown
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi