Vandalen verwijderen gevelvlag Marokkaanse ambassade in Berlijn (video)

buitenland
54
25 apr 16:47
Zaterdag is de vlag van de Marokkaanse ambassade in de Duitse hoofdstad Berlijn verwijderd.

Een van de drie vandalen, met helm en een veiligheidshesje, slaagde erin de Marokkaanse vlag los te maken die aan de gevel van de ambassade was bevestigd.

LET OP: SCHOKKEND TAALGEBRUIK

Een vrouw die werkzaam is in het gebouw kon echter voorkomen dat het drietal een andere vlag kon hijsen. De vandalen werden vervolgens weggejaagd door een man die de vrouw te hulp schoot.

In Nederland heef zich twee keer een soortgelijk incident voorgedaan. Eind maart werd de vlag van het Marokkaans consulaat in Den Bosch verwijderd en in januari was het consulaat in Utrecht het doelwit van de vandalen.

In beide gevallen gaven de twee daders nadrukkelijk aan "geen separatist" te zijn. Ze kozen naar eigen zeggen voor het "vreedzame protest" om de Marokkaanse vlag te vervangen met een wit doek met daarop de tekst "Leve het volk".

Er loopt momenteel een gerechtelijke procedure tegen de vandalen nadat Rabat aangifte heeft gedaan van de vernielingen in Nederland. Volgens Rabat wordt met de vlagontering aangezet tot haat en agressie jegens personeel van de diplomatieke kantoren.

Marokko heeft Nederland aangespoord het personeel van het gastland te beschermen, zoals afgesproken in het Verdrag van Wenen.

© MAROKKO.NL 2021
duitsland
berlijn
vlag
amassade
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi