Marokko: Volgende fase vaccinatiecampagne vandaag gestart

marokko
0
26 apr '21
Na de vaccinatie van de eerste groep eerstelijnwerkers, 60-plussers en chronisch zieken begint maandag ook de vaccinatie van burgers van 55 tot 60 jaar.

Dat heeft het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid maandag bekendgemaakt.

Zorgautoriteiten zullen de lijst van gegadigden opstellen op basis van informatie die wordt verstrekt door zorgorganisaties zoals het Nationaal Fonds voor Maatschappelijke Welzijnsorganisaties (CNOPS), het sociale zekerheidsfonds CNSS en zorgverzekeringsplan RAMED.

De inenting van de nieuw aangekondigde categorieën zal parallel plaatsvinden met die van de gegadigden uit de lopende fase van de vaccinatiecampagne.

Zowel burgers als buitenlanders die in Marokko wonen en die tot de beoogde doelgroepen behoren kunnen het vaccin verkrijgen. Aanmelden kan via www.liqahcorona.ma of per sms naar het gratis nummer 1717. Op koninklijk bevel is het coronavaccin voor alle Marokkanen gratis.

Marokko heeft tot dusver meer dan 9,2 miljoen vaccins ontvangen. Het land heeft in totaal 66 miljoen doses van drie verschillende vaccins besteld, waarvan 40 miljoen doses van Sinopharm, 25 miljoen van AstraZeneca en een miljoen van het Russische Sputnik-V.

Sinds de start van de vaccinatiecampagne hebben zo'n 4,21 miljoen mensen in Marokko de eerste coronaprik ontvangen, dat is ongeveer 20 procent van de beoogde vaccinatiegraad van 25 miljoen.

Door de vaccinatiecampagne is een neerwaartse curve in het sterftecijfer te zien. "Ondanks dat het aantal besmettingsgevallen en het aantal gevallen op de intensive care is toegenomen, neemt het aantal sterfgevallen af", zei Moulay Said Affif van het vaccinatie-comité van het zorgministerie eerder deze maand. "De toediening van het vaccin heeft daar alles mee te maken", voegt hij toe.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
vaccinatiecampagne
coronavirus
55 plussers
chronisch zieken
senioren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?