Toerismeminister onder vuur na ontslag 177 stewardessen bij Royal Air Maroc

marokko
3
28 apr '21
De PAM-partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan de Marokkaanse minister van Toerisme Nadia Fettah Alaoui over het recente ontslag van 177 cabinemedewerkers bij Royal Air Maroc (RAM).

De Partij voor Authenticiteit en Moderniteit heeft de Tweede Kamer gevraagd om een spoedzitting om de recente ontslagen bij de nationale luchtvaartmaatschappij te bespreken.

De vakbond bevestigde dat RAM het cabinepersoneel onder het voorwendsel van "dwingende omstandigheden als gevolg van de coronapandemie" heeft ontslagen. De vakbond hekelt de beslissing van het bedrijf die "zonder wettelijke basis" zou zijn genomen. 

De vakbond herinnert aan de ruim 6 miljard DH (€ 550 miljoen) staatssteun die RAM in coronajaar 2020 heeft ontvangen en roept het bedrijf op het "willekeurig en onrechtvaardige" besluit te herzien.

Volgens de vakbond behoort RAM tot de "beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld" en één van de grootste luchtvaartmaatschappijen in Afrika. Het bedrijf scoort goed op het gebied van klantenservice, veiligheid en voorzorgsmaatregelen tegen de uitbraak van het coronavirus.

De vakbond herinnerde ook aan de troonrede van koning Mohammed VI die, ter gelegenheid van de 21e verjaardag van zijn troonbestijging, opriep tot het behoud van banen en koopkracht door standvastigheid te zijn in het ondersteunen van getroffen sectoren. Van de 34 geïnitieerde projecten om de coronacrisis te overwinnen is 30 procent bedoeld voor de toeristische sector.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
royal air maroc
ram
stewardessen
toerisme
ontslag
pam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?