Kazachstan opent binnenkort ambassade in Rabat

marokko
0
30 apr '21
Ook gaat het Aziatische land een ambassadeur in Marokko benoemen, meldt het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.

De regering van Marokko heeft het besluit van de Republiek Kazachstan om een ​​ambassade te openen in Rabat verwelkomd.

Marokko sprak haar waardering uit aan Kazachstan tijdens een telefoongesprek tussen de Marokkaanse Minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita en zijn ambtgenoot uit Kazachstan, Mukhtar Tleuberdi.

Beide topambtenaren zijn van mening dat de nieuwe ontwikkelingen een nieuwe impuls zullen geven aan de samenwerkingsdynamiek tussen Marokko en Kazachstan. De twee landen gaan samenwerken op het gebied van handel en cultuur. Beide landen kwamen overeen om een politiek overleg te organiseren zodra de coronasituatie dit toelaat. 

Bourita maakte tevens van de gelegenheid gebruik om het Aziatische land te feliciteren met de ontwikkeling van het Kazachse vaccin tegen het coronavirus. Het land haalde onlangs internationaal aanzien met de uitrol van een eigen vaccin genaamd QazVac.

Ook bedankte Bourita zijn Kazachse tegenhanger voor de steun inzake de territoriale integriteit van Marokko. Volgens Bourita heeft Kazachstan altijd een 'duidelijk, positief en constructief' standpunt gehad over de Sahara-kwestie.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
rabat
kazachstan
ambassade
nasser bourita
mukhtar tleuberdi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?