Slachtoffers Polisario-leider Ghali protesteren nabij ziekenhuis in Spanje

buitenland
0
2 mei 20:10
Meerdere slachtoffers van het Polisario-Front hebben zich zaterdag verzameld voor de ingang van het ziekenhuis in Noord-Spanje waar Brahim Ghali vermoedelijk werd behandeld

De slachtoffers hielden een protest voor de ingang van het ziekenhuis van San Pedro de Logroño. Ze eisen dat de Spaanse regering de separatistenleider arresteert.

Polisario-president Ghali werd vorige week door de Spaanse autoriteiten verwelkomd voor behandeling aan een medische aandoening. Ghali wordt echter door Spanje gezocht voor mensenrechtenschendingen in de Sahara.

De demonstranten hielden spandoeken en borden omhoog waarin ze zijn illegale aanwezigheid in Spanje aan de kaak stellen. Ghali kwam het land binnen met een Algerijns diplomatiek paspoort, onder een andere identiteit.

In een verklaring voorafgaand aan het protest eisten de slachtoffers de "onmiddellijke arrestatie" van Ghali en de spoedige uitlevering van zijn medeplichtigen. Ze riepen ook de Spaanse regering op haar verantwoordelijkheid te nemen en gerechtigheid te brengen aan de Spaanse slachtoffers van het Polisario-Front.

Ook de Internationale Organisatie voor Mensenrechten en Verdediging van de Openbare Vrijheid (IOHRDPF) heeft Spanje verzocht de leider van het Polisario-Front te arresteren.

© MAROKKO.NL 2021
spanje
logroño
ziekenhuis
demonstratie
protest
brahim ghali
mensenrechten
slachtoffers
polisario
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi