RIVM: 9263 nieuwe coronagevallen, cijfer hoog door eerdere storing

algemeen
3
3 mei 15:52
Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 9263 positieve coronatests geregistreerd.

Dat cijfer valt nu hoog uit, doordat in de voorgaande dagen minder meldingen konden worden doorgegeven door een technische storing.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in de afgelopen zeven dagen 49.646 meldingen van nieuwe coronagevallen gekregen. Dat komt neer op gemiddeld 7092 bevestigde besmettingen per dag. Door de storing was het gemiddelde gezakt van ongeveer 7500 naar ongeveer 7000.

Amsterdam telde afgelopen etmaal de meeste nieuwe gevallen. In de hoofdstad kregen 461 inwoners te horen dat ze besmet zijn geraakt. Verder testten 420 Rotterdammers en 376 inwoners van Den Haag positief, gevolgd door Utrecht (155) en Eindhoven (153).

Sterfgevallen
Het aantal sterfgevallen door corona steeg met 17. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Het duurt soms een tijdje voor het overlijden van een coronapatiënt wordt verwerkt en geregistreerd. En als mensen in het weekeinde sterven, wordt dit doorgaans in de loop van maandag doorgegeven aan het RIVM.

Dat neemt de sterfgevallen dan mee in de cijfers van dinsdag. In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 127 sterfgevallen, wat neerkomt op ongeveer 18 per dag. Begin januari, rond de start van de vaccinatiecampagne, waren er dagen met meer dan 150 sterfgevallen.

Sinds het begin van de uitbraak in Nederland zijn ruim 1,5 miljoen mensen positief getest. Van ruim 17.000 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden.

De werkelijke aantallen liggen hoger.

© ANP 2021
rivm
besmettingen
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi