Italië: Tekort aan arbeidskrachten leidt tot hogere vraag naar Marokkaanse seizoenarbeiders

marokko
2
3 mei 19:16
Door een tekort aan mankracht in de landbouw is de vraag naar Marokkaanse seizoenarbeiders in Italië toegenomen.

Het tekort aan werknemers is het gevolg van coronamaatregelen zoals de grenssluitingen.

Jaarlijks werken zo'n 200.000 buitenlandse seizoenarbeiders op het Italiaanse platteland. Door de coronapandemie zijn dat er dit jaar veel minder. De Nationale Confederatie van Directe Producenten (Coldiretti) van Verona heeft besloten om zelf maar seizoenarbeiders te gaan werven nu er een dreigend tekort heerst.

De vereniging heeft contact gezocht met de Marokkaanse ambassade in Italië om het tekort aan seizoenarbeiders aan te vullen, meldt het dagblad La Difesa Del Popolo.

Jaarlijks reizen zo'n 5.000 Marokkaanse arbeiders voor seizoengebonden werk naar Italië. Dit jaar kwamen er slechts 200 aan en de vereniging heeft voor dat kleine aantal zelfs een vliegtuig moeten charteren om de arbeiders op te halen uit Marokko, schrijft de krant die meldt dat de Spaanse federatie "een rode loper heeft uitgerold" om de Marokkaanse werknemers te ontvangen.

Ook in Spanje heeft men een tekort aan seizoenarbeiders. Dit jaar zijn slechts 11.800 Marokkaanse seizoenarbeiders afgereisd naar Spanje om te werken op de aardbeivelden in de regio Huelva, aanzienlijk minder dan het gemiddelde van 18.000 die jaarlijks naar het Zuid-Europese land afreizen voor seizoensgebonden werk.

© MAROKKO.NL 2021
italie
verona
seizoenarbeiders
marokko
coldiretti
landbouw
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi