Marokko: versoepelingen na vastenmaand Ramadan

marokko
0
3 mei 20:15
Cafés en restaurants in Marokko zullen na de Ramadan hoogstwaarschijnlijk tot 23.00 uur open mogen blijven.

Dat meldt de Marokkaanse pers maandagavond. Door de verbeterde epidemiologische situatie in het land ziet de regering mogelijkheden tot versoepelingen.

Vandaag werden in Marokko 'slechts' 56 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd, het laagste aantal in maanden. Naast de versoepeling van de openingstijden in de horeca overweegt de regering ook andere coronamaatregelen van tafel te vegen.

Met het aanpassen van de openingstijden in de horeca lijkt de regering tegemoet te komen aan het voorstel van de Nationale Vereniging van Cafés en Restaurants. De vereniging meldde vandaag dat een kwart van de horeca in het land de deuren definitief heeft moeten sluiten als gevolg van de coronamaatregelen.

Volgens schattingen zijn de inkomsten van cafés en restaurants met 60 procent gedaald sinds het begin van de pandemie en is een groot aantal werknemers ontslagen.

De horecavereniging waarschuwde de regering voor de ernstige financiële situatie en heeft een gedetailleerd reddingsplan opgesteld, daarin werd onder meer opgeroepen de avondklok in zijn geheel af te schaffen of de noodlijdende sector tegemoet te komen door de avondklok te verruimen naar 23.00 uur.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
ramadan 2021
coronaversoepeling
coronavirus
horeca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi