Twee Marokkaanse bedrijven gaan Atlantische haven Dakhla bouwen voor 10,5 miljard DH

marokko
47
3 mei 22:51
Twee Marokkaanse bedrijven hebben een deal gesloten voor de voltooiing van de Atlantische haven van Dakhla

Dat heeft de Minister van Transport Abdelkader Aamara maandag bekend gemaakt tijdens het wekelijks overleg van het Huis van Afgevaardigden. Het immense bouwproject heeft een budget van 10,5 miljard DH (€ 976 miljoen).

Aamara zei dat de keuze voor de twee Marokkaanse ondernemingen om de bouw van de Atlantische haven in de hoofdstad van de Marokkaanse Sahara te bouwen "iets is om trots op te zijn".

Volgens de minister zuilen veel andere Marokkaanse onderaannemers van de gunning profiteren, ook zal het project "duizenden directe banen" opleveren.

De keuze voor de twee Marokkaanse ondernemingen is onder meer bedoeld om de binnenlandse economische gevolgen van de coronapandemie te boven te komen. Aamara omschreef het gunningsbesluit als "de rode draad" waarvan hij hoopt dat ook andere parlementsleden die zullen volgen. "De keuze voor nationale ondernemingen moet 100/100 zijn", aldus de transportminister.

"Het ministerie is erop gebrand openbare aanbestedingen te versnellen, zodat bedrijven een duidelijke visie op de toekomst hebben", voegde hij toe.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
dakhla
haven
abdelkader aamara
gunning
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi