8 jaar cel en tbs voor doodsteken Yassine Amiz op terras in Eindhoven

algemeen
1
4 mei 14:08
Een 32-jarige man uit Eindhoven is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging voor het doodsteken van Yassine Amiz (28) uit Turnhout.

Dat gebeurde vorig jaar augustus op een terras aan de Woenselse Markt in Eindhoven. De officier van justitie had een gevangenisstraf van tien jaar geëist voor doodslag.

Meerdere mensen zagen hoe het slachtoffer door de Eindhovenaar werd belaagd met een mes. De getuigen zagen hoe de verdachte tien keer op de man uit Turnhout instak en hem vervolgens aan zijn lot overliet. De rechtbank in Den Bosch spreekt van een gruwelijke en nietsontziende wijze.

Terwijl de Eindhovenaar zijn slachtoffer uit Turnhout neersteekt genieten zijn vrienden op het terras van een drankje. Ook wanneer de verdachte de al op de grond liggende Yassine in zijn hoofd steekt blijven ze nog minutenlang op het terras zitten. Terwijl de mannen nog een slokje bier nemen vecht Amiz voor zijn leven op het fietspad aan de Woenselse Markt. Tevergeefs, zelfs reanimatie mag niet meer baten. De tien messteken zijn hem fataal geworden. De Belg uit Turnhout was vader van een jonge dochter.

De verdachte ontkent Amiz opzettelijk te hebben gedood en zegt dat hij zichzelf moest verdedigen omdat het slachtoffer boos en agressief richting hem zou zijn geweest. De rechtbank gaat hier niet in mee. De rechtbank concludeert uit camerabeelden dat de Eindhovenaar vooraf schietbewegingen maakte en zijn mes toonde. Daarmee zou de verdachte juist de aandacht van het slachtoffer hebben getrokken en ontstond er ruzie.

De Eindhovenaar is eerder veroordeeld voor geweldsdelicten en heeft een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Om herhaling te voorkomen heeft de rechtbank hem tbs met dwangverpleging opgelegd.

© ANP/Marokko.nl 2021
eindhoven
woenselse markt
turnhout
doodslag
yassine amiz
tbs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi