Casablanca: Artsen verrast nadat vrouw uit Mali bevalt van 9 kinderen, 2 meer dan verwacht

marokko
9
4 mei 23:45
Een Malinese vrouw is dinsdag bevallen van negen baby's - twee meer dan doktoren van tevoren hadden vastgesteld in haar overvolle baarmoeder.

In de echo die werd gemaakt in Marokko en Mali waren zeven foetussen te zien, meldt het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid in een verklaring.

De zwangerschap van de 25-jarige Halima Cisse was groot nieuws in het West-Afrikaanse Mali, maar omdat Cisse speciale zorg nodig had, is ze overgevlogen naar Marokko, waar ze is bevallen.

Marokkaanse artsen die in een kliniek in Casablanca toezicht hielden op de bevalling werden echter verrast dat er negen geboorten waren in plaats van de aangekondigde zeven.

Na een medisch verblijf van twee weken in het Point G-ziekenhuis in Bamako, en op instructie van de overgangspresident van de staat, werd de hoogzwangere vrouw eind maart opgenomen in een kliniek in Casablanca.

De vijf jongens en vier meisjes kwamen via een keizersnede ter wereld. Moeder en kinderen zijn allemaal gezond en maken het goed.

"Het gelukkige resultaat van een zwangerschap met meerdere foetussen voor mevrouw Halima Sisi", leest de verklaring van het zorgministerie. Zorgminister Khalid Ait Taleb feliciteerde de kersverse moeder en bedankte het medische team voor hun inzet.

Het krijgen van een negenling is uiterst zeldzaam. Vaak gaat het krijgen van zoveel kinderen tegelijk gepaard met medische complicaties, waardoor sommige baby's niet de volledige zwangerschap overleven.

© Marokko.nl/ANP 2021
marokko
casablanca
kliniek
mali
bevalling
negenling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi