KHN: eis sneltest voor uit eten gaan onbespreekbaar

algemeen
0
5 mei 12:43
Een meerderheid van de horeca-ondernemers vindt een verplichte coronasneltest voor een bezoek aan een café of restaurant geen optie.

Zelfs niet als ze daardoor weer open kunnen of meer gasten kunnen ontvangen, blijkt uit een onderzoek van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Ze vinden volgens KHN dat daarmee een extra barrière wordt opgeworpen terwijl ze zelf menen dat de sector veilig open kan zonder sneltests. De branchevereniging herhaalt nog maar eens dat de sector daar zelf al een plan voor ontwikkeld heeft waarbij dit zonder sneltests kan. KHN noemt de horeca "de huiskamer van Nederland" en vindt dat iedereen daar welkom moet zijn.

"We moeten zo snel mogelijk terug naar het oude ‘normaal’ en niet onnodig een systeem van testen in stand willen houden", stelt KHN-voorzitter Robèr Willemsen. "Het lijkt wel alsof het kabinet de enorme uitgaven op deze manier wil verantwoorden, in plaats van de focus te leggen op de heropening van de samenleving."

De branchevereniging merkt verder op niet alleen te staan met de kritiek en dat verschillende burgemeesters ook tegen de plannen voor sneltests zijn.

Ook andere branches hebben volgens KHN aangegeven sneltests niet te zien zitten.

© ANP 2021
sneltest
khn
horeca
coronavirus
restaurant
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi