Marokko verlengt vliegverbod tot 10 juni

marokko
0
7 mei 23:01
Marokko heeft de opschorting van vluchten naar 41 landen, waaronder Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Spanje verlengd tot 10 juni

Passagiers die vanuit een derde land met het vliegtuig in Marokko aankomen, zullen ook niet worden toegelaten.

De beslissing werd genomen op basis van de aanbevelingen van het wetenschappelijk comité van het zorgministerie en is onderdeel van de proactieve maatregelen om verspreiding van met name gemuteerde varianten van het coronavirus te beperken.

De verlenging van het vliegverbod komt niet als verrassing. De autoriteiten maken zich zorgen over een eventuele verslechtering van de epidemiologische situatie, vooral nu de Indiase virusvariant in het land is opgedoken. Eerder deze week werd de noodtoestand met een maand verlengd.

Het Noord-Afrikaanse land heeft momenteel de vluchten met 54 landen opgeschort als onderdeel van de proactieve maatregelen om verspreiding van met name gemuteerde varianten van het coronavirus te beperken.

Opgemerkt moet worden dat de Marokkaanse grenzen officieel gesloten zijn sinds het begin van de pandemie. De vluchten die Marokko momenteel met andere landen verbindt zijn onderworpen aan machtigingen die door de autoriteiten uitzonderlijk kunnen worden opgeschort, afhankelijk van de situatie.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
vliegverbod
coronamaatregelen
coronavirus
inreisvoorwaarden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi