Tientallen doden na explosies bij school in Kabul

buitenland
2
8 mei 16:49
Zeker 40 mensen zijn omgekomen na meerdere explosies nabij een school in de Afghaanse hoofdstad Kabul.

Tientallen anderen raakten gewond, laat het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken weten.

De meeste slachtoffers zijn meisjes die leerling zijn van de Sayed ul Shuhada-school, een gezamenlijk middelbare school voor jongens en meisjes. Een woordvoerder van het ministerie verwacht dat het aantal doden en gewonden nog zal oplopen.

Volgens het ministerie gaat het om een terroristische aanslag. De ontploffingen vond plaats in het westelijke deel van Kabul, in een zwaar sjiitische buurt die de afgelopen jaren vaak is aangevallen door militanten van Daesh. Niemand heeft nog de verantwoordelijkheid opgeëist.

De extremistische rebellenbeweging Taliban heeft de aanval veroordeeld en zegt niet achter de explosies te zitten. Volgens woordvoerder van de Taliban Zabihullah Mujahid zitten terreurgroepen die banden hebben met Daesh achter de aanval.

In Kabul heerst een nieuwe staat van alertheid, aangezien de Verenigde Staten vorige maand aankondigden de laatste troepen uit het land terug te halen. Afghaanse functionarissen zijn bang dat het vertrek van de Amerikanen zal leiden tot een toename van het aantal aanvallen van de Taliban.

© ANP 2021
afghanistan
kabul
verenigde staten
taliban
school
aanslag
daesh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi