Nieuwe levering Chinees vaccin aangekomen in Marokko

marokko
0
10 mei 3:39
Twee nieuwe zendingen van in totaal twee miljoen doses van het coronavaccin kwamen op de nacht van zondag op maandag aan op de luchthaven Mohammed V in Casablanca.

Aan boord van twee vliegtuigen vanuit de Chinese hoofdstad Peking zaten zendingen met in totaal 2 miljoen doses van het Sinopharm-vaccin, het is de grootste zending Chinese vaccins die Marokko tot nu toe heeft ontvangen.

Vorige week kwamen ook al twee zendingen van het Chinese anticorona-middel aan in Marokko. De aankomsten van vorige week luidden de nieuwe fase van de nationale vaccinatiecampagne in, met de inenting van burgers van 50 plussers is het aantal gegadigden flink uitgebreid.

De nieuwe zending vaccins is hard nodig in Marokko. Het tempo van de vaccinatiecampagne stagneerde de afgelopen weken doordat de voorraad uitgeput raakte. Het land heeft in totaal 11,8 miljoen doses van twee verschillende vaccins ontvangen, inclusief de levering van vandaag. Daarmee kunnen theoretisch 5,9 miljoen burgers volledig worden gevaccineerd. Het land heeft inmiddels ​​4,39 vervolgprikken toegediend.

Ondanks de start van de nieuwe fase, en de aankomst van meer dan twee miljoen vaccins in twee weken tijd, zal het tempo van de vaccinatiecampagne echter relatief laag blijven, in afwachting van nieuwe leveringen die de komende weken worden verwacht.

In totaal heeft Marokko 40 miljoen doses van het Chinese vaccin besteld, door leveringsproblemen is echter minder dan 10 procent (3,6 miljoen) van het bestelde aantal ontvangen. De president van het Nationale Volkscongres van China Li Zhanshu beloofde begin april dat Marokko op korte termijn 10 miljoen doses zou ontvangen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
casablanca
coronavirus
vaccin
china
peking
sinopharm
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi