Vanaf 15 mei geen wereldwijd negatief reisadvies meer vanuit Nederland

algemeen
0
10 mei 17:23
Vanaf 15 mei geldt vanuit Nederland geen negatief reisadvies meer voor heel de wereld, maar komt het oude systeem op basis van kleurcodes terug.

Het kabinet onthult de plannen naar verwachting morgenavond tijdens de coronapersconferentie, meldt de NOS.

Tot half mei staat het reisadvies voor alle landen nog op minstens oranje, maar daarna keren de positieve kleuren geel en groen terug. Daardoor kunnen reisbureaus en touroperators weer pakketreizen aanbieden.

Naar verwachting zal het reisadvies voor onder meer Portugal, de Balearen (Ibiza, Mallorca, Menorca) en een groot aantal Griekse vakantie-eilanden geel of groen kleren

Voor die gebieden geldt - vanwege het zeer lage aantal besmettingen - al geen testverplichting meer bij terugkomst naar Nederland. Ook krijgen reizigers uit deze gebieden niet langer het dringende advies om bij terugkomst in thuisquarantaine te gaan.

Op de persconferentie gaat het kabinet ook bekendmaken dat de openingstijden van de terrassen verruimd worden. Verder gaan de sportscholen, zwembaden en dierentuinen op 18 mei open, mits de epidemiologische situatie deze week niet verslechtert en de ziekenhuisbezetting blijft dalen.

© NOS/ANP 2021
reisadvies
coronaversoepeling
thuisquarantaine
sportschool
personferentie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi