OIC komt bijeen na Israëlische aanvallen op Palestijnen in Jeruzalem

buitenland
9
10 mei 21:03
De Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) houdt dinsdag een spoedvergadering om de escalerende Israëlische aanvallen op Al-Quds te bespreken.

De bijeenkomst gebeurt op verzoek van Palestina en is bedoeld om het plan van de Israëlische bezettingsautoriteiten herzien.

Israël wil dat Palestijnse gezinnen hun woningen in de wijk Sheikh Jarrah ontruimen om plaats te maken voor Israëlische kolonisten. Een rechtszaak hierover zou vandaag plaatsvinden, maar die is uitgesteld.

De nadruk van het OIC-beraad zal ook worden gelegd op de voortdurende schendingen van islamitische en christelijke heilige plaatsen, in het bijzonder de Al-Aqsa-moskee.

In delen van Jeruzalem vinden al de hele dag Israëlische aanvallen op Palestijnen plaats. De Israëlische militaire politie gebruikt flitsgranaten, traangas en rubberen kogels op de stenengooiende Palestijnen.

Bij een Israëlische aanval op het noorden van Gaza zouden volgens het Palestijnse zorgministerie 20 mensen om het leven zijn gekomen, onder wie negen kinderen. Aan Israëlische zijde zijn geen slachtoffers gemeld.

© MAROKKO.NL 2021
palestina
oic
israel
spoedberaad
jeruzalem
al-aqsa-moskee
sheikh jarrah
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi