Israël vernietigt flatgebouw met 12 verdiepingen in Gaza (video)

buitenland
10
11 mei 20:54
Het Israëlische bezettingsleger vernietigde dinsdagavond een flatgebouw in het westen van Gazastad.

Gevechtsvliegtuigen hebben de 12-verdiepingen tellende Hanadi-toren in de wijk al-Rimal getroffen, meldt persbureau Anadolu.

Getuigen melden dat het Israëlische leger de bewoners van het flatgebouw had gevraagd het pand te verlaten als voorbereiding op de luchtaanval. Het gebouw is verwoest en de luchtaanval bracht ook aanzienlijke schade toe aan nabijgelegen woningen.

De Gazastrook is één van de dichtstbevolkte plaatsen ter wereld. met circa twee miljoen inwoners op slechts 365 vierkante kilometer is het de grootste openluchtgevangenis ter wereld.

Eerder op de dag werd gemeld dat de Israëlische luchtaanvallen aan minstens 25 Palestijnen het leven hebben gekost, waaronder negen kinderen. Israël plant meer luchtaanvallen en treft voorbereidingen de Gazastrook weer met grondtroepen binnen te vallen.

De Qassam en Al-Quds Brigades hebben als gevolg daarvan gedreigd de hoofdstad Tel Aviv aan te vallen.

Kolonisten
Palestijnen betogen sinds het weekeinde vooral rond de al-Aqsa-moskee tegen nieuwe onteigeningen en uitzettingen van Arabische inwoners in het in 1967 door Israël bezette Oost-Jeruzalem. Circa zestig oorspronkelijke bewoners van de Arabische wijk Sheikh Jarrah moeten hun huizen uit om plaats te maken voor Joodse kolonisten.

De protesten werden door de Israëlische politie en kolonisten met veel geweld beantwoordt. De Israëlische militaire politie bestormde meermaals de Al-Aqsa-moskee en bekogelde in meerdere plekken de Palestijnen met traangas, rubberen kogels en flitsgranaten.

© Anadolu 2021
palestina
gazastrook
israël
luchtaanvallen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi