Israël valt opnieuw Palestijnen aan in bezet Oost-Jeruzalem

buitenland
0
12 mei '21
Israëlische troepen hebben op de nacht van dinsdag op woensdag een nieuwe ronde aanvallen uitgevoerd op Palestijnen in de Al-Aqsa-moskee en bij de Damascus-poort in Jeruzalem.

De Israëlische militaire politie vuurde traangas en flitsgranaten af op op Palestijnen die zich hadden verzameld in de Al-Aqsa-moskee nadat ze hun gebeden hadden uitgevoerd.

Ook bij de Damascuspoort in de Oude Stad van Jeruzalem hebben Israëlische troepen traangas en stinkdierwater gebruikten om Palestijnen te verspreiden.

De Israëliërs hebben opzettelijk verhinderd dat paramedische teams en ander hulppersoneel de gewonden in de Al-Aqsa-moskee kon helpen, meldt de Palestijnse Rode Halve Maan.

In delen van Jeruzalem en de Gazastrook vinden al dagen Israëlische aanvallen op Palestijnen plaats. De Israëlische militaire politie gebruikt flitsgranaten, traangas en rubberen kogels op de stenengooiende Palestijnen.

Israël wil dat Palestijnse gezinnen hun woningen in de wijk Sheikh Jarrah in Jeruzalem ontruimen om plaats te maken voor Israëlische kolonisten. Sinds maandag worden er ook veelvuldig Israëlische luchtaanvallen uitgevoerd.

© MAROKKO.NL 2021
israel
palestina
gazastrook
jeruzalem
damascus-poort
hamas
al-aqsa-moskee
luchtaanvallen
sheikh jarrah
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?