Verdeeldheid in selectie PSV door situatie Israël en Palestina

sport
19
12 mei 16:07
Het geweld in Israël en Palestina gaat ook aan de selectie van PSV niet voorbij. De meningen zijn verdeeld bij de nummer twee van de Eredivisie.

Op Instagram spreekt de Israëlische PSV-spits Eran Zahavi zich uit over de situatie in Israël.

De Jood deelde meerdere berichten uit de media over de vermeende 300 raketten die vanuit Gaza richting Tel Aviv werden gelanceerd. Zijn ploeggenoten Mohamed Ihattaren, Jordan Teze, Pablo Rosario maken zich juist terecht sterk voor de Palestijnse zaak.

De jongelingen van de Eindhovense ploeg delen een bericht met de tekst: "Je hoeft geen moslim te zijn om op te staan voor Gaza. Daar hoef je alleen een mens voor te zijn." Ook Ajacieden Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad lieten van zich horen. De twee Marokko-internationals deelden een foto op Instagram, met daarbij de tekst "Free Palestina".

Israëlisch geweld
In delen van Jeruzalem en de Gazastrook vinden al dagen Israëlische aanvallen op Palestijnen plaats. De Israëlische militaire politie gebruikt flitsgranaten, traangas en rubberen kogels op de stenengooiende Palestijnen.

Israël wil dat Palestijnse gezinnen hun woningen in de wijk Sheikh Jarrah in Jeruzalem ontruimen om plaats te maken voor Israëlische kolonisten. Sinds maandag worden er ook veelvuldig Israëlische luchtaanvallen uitgevoerd. Minstens 53 Palestijnen, waaronder 14 kinderen en drie vrouwen, zijn tot dusver omgekomen als gevolg van de Israëlische agressie.

© MAROKKO.NL 2021
psv
israel
palestina
jeruzalem
gaza
eran zahavi
mohamed ihattaren
jordan teze
pablo rosario
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi