Libanon vuurt raketten op Israël

buitenland
28
13 mei 21:47
Israël is ook vanuit buurland Libanon onder vuur genomen met raketten. Het Israëlisch bezettingsleger bevestigde dat drie projectielen zijn afgeschoten.

Die zouden zonder schade aan te richten in de Middellandse Zee zijn gestort. Het is nog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de raketbeschieting.

In het verleden heeft de aan Iran gelieerde Hezbollah-beweging vanuit het buurland raketten afgevuurd op Israëlisch grondgebied. Ook lokale Palestijnse groepen hebben dergelijke aanvallen uitgevoerd.

Een getuige in de noordelijke havenstad Haifa vertelde dat ze kort na elkaar drie explosies hoorde. Er klonken geen waarschuwingssirenes en dat was volgens het leger "volgens het protocol". Dat betekent vermoedelijk dat er geen risico was dat bewoonde gebieden geraakt zouden worden.

Verdere escalatie
De laatste beschieting betekent een verdere escalatie van het geweld dat deze week oplaaide. Palestina wordt al dagen onder vuur genomen vanuit Israël.

De Palestijnse autoriteiten maakten melding van 103 Palestijnse doden, onder wie 27 kinderen. Ook raakten meer dan 480 Palestijnen gewond.

Minister van Defensie Benny Gantz heeft inmiddels de mobilisatie goedgekeurd van nog eens 9000 extra reservisten, maakte zijn kantoor donderdagavond bekend. Er waren eerder deze week ook al 5000 reservisten opgeroepen.

Het dodental door de strijd blijft ondertussen oplopen. De autoriteiten in de door Hamas gedomineerde Gazastrook spreken over 103 doden, onder wie 27 kinderen. In Israël kwamen zeven mensen om het leven.

© ANP 2021
israël
libanon
gazastrook
hamas
benny gantz
iran
haifa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi