Ruim honderd aanhoudingen in Utrecht na noodbevel

algemeen
1
14 mei 21:37
De politie heeft vrijdagavond ruim honderd personen opgepakt die ondanks een noodbevel demonstreerden in de wijk Lombok.

Alle arrestaties zijn verricht in de wijk Lombok. De groep werd ingesloten door de ME en die heeft ruim honderd demonstranten aangehouden.

Er is één persoon aangehouden vanwege het gooien van stenen naar agenten. In het centrum en omliggende wijken in Utrecht geldt vrijdagavond een noodbevel, omdat deelnemers van de ontbonden demonstratie op het Jaarbeursplein zich verplaatsten door de stad.

In het centrum en omliggende wijken Lombok, Nieuw Engeland en de Dichterswijk geldt vrijdagavond een noodbevel omdat de deelnemers van de ontbonden demonstratie zich verplaatsten door de stad.

Iedereen "van wie een redelijk vermoeden bestaat uit te zijn op wanordelijkheden" moet het gebied verlaten. Wie dat niet doet krijgt een boete of wordt aangehouden, aldus de gemeente op Twitter.

Eerder werd het Jaarbeursplein naast het station, waar nog tientallen demonstranten stonden, schoongeveegd door de ME. De demonstratie was ontbonden door de burgemeester omdat de organisatie niet in staat was te garanderen dat de coronamaatregelen werden nageleefd.

Coronaregels
Op het Jaarbeursplein was plek voor 500 betogers, vrij snel na het begin van de demonstratie riep de de organisatie en de gemeente Utrecht demonstranten al op niet meer te komen omdat dat maximum al bereikt was. Bij meer demonstranten zou de regel voor 1,5 meter afstand in het geding komen.

De demonstratie onder de noemer 'Free Palestina' is naar aanleiding van het Israëlisch geweld tegen de Palestijnse bevolking. Israël bombardeert de Gazastrook en heeft inmiddels meer dan 122 Palestijnen, waaronder 31 kinderen vermoord.

© ANP 2021
utrecht
jaarbeursplein
moskee
kanaalstraat
lombok en leidseweg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi