Kabinet: reizen naar Marokko nog steeds oranje en rood, meeste Europese vakantielanden ontraden

marokko
16
15 mei 1:48
Het kabinet blijft reizen naar de meeste Europese landen ontraden.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakte zaterdagochtend vroeg bekend dat reizen naar vier EU-landen weer mogelijk wordt. Ook naar een aantal regio's mogen Nederlanders weer op vakantie gaan. Voor Marokko blijft de kleurcode oranje (alleen noodzakelijke reizen) en gedeeltelijk rood (niet reizen).

Reizen kan weer naar Finland, Ierland, Malta, Portugal (inclusief de Azoren en Madeira). Verder gaat het om de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden en Ionische eilanden (Griekenland), de Balearen en Canarische eilanden (Spanje). Deze landen en regio's gaan van oranje naar geel. Dat geldt ook voor Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Rwanda en Thailand. Saba en Sint Eustatius krijgen de code groen. De namen van de meeste landen waren al uitgelekt.

Tot dusver gold in verband met corona het algemene reisadvies om niet naar het buitenland te reizen, maar vanaf zaterdag komt Buitenlandse Zaken weer met een reisadvies per land. "Een stap in de goede richting", aldus het ministerie. Dat roept reiziger op wel alert te blijven. "De situatie in een land kan immers snel veranderen." Ook kunnen veilige landen nog inreisbeperkingen instellen voor buitenlandse toeristen zoals een quarantaineverplichting.

"De resterende Europese landen blijven vooralsnog op kleurcode oranje staan, omdat ze Covid-hoogrisicogebied zijn en de kans op besmetting daar groot is. Het kabinet blijft reizen naar deze landen sterk afraden", meldt het ministerie. De reisadviezen zijn te vinden op de website wijsopreis.nl en nederlandwereldwijd.nl.

Omdat de besmettingen in Nederland hoog blijven heeft de Marokkaanse regering tot minstens 10 juni alle rechtstreekse vluchten tussen Marokko en Nederland opgeschort. Er geldt een inreisverbod voor reizigers die met het vliegtuig uit Nederland komen. Reizigers die vanuit Nederland via een ander land met het vliegtuig in Marokko aankomen zullen ook niet worden toegelaten. Ook inreizen met de passagiersferry is op dit moment niet mogelijk.

© MAROKKO.NL 2021
reisverbod
kabinet
coronaversoepeling
kleurcode
marokko
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi