Terreurgroep Daesh eist aanslag op moskee in Kabul op

buitenland
4
15 mei 22:21
De explosie in een moskee in de Afghaanse hoofdstad Kabul waarbij vrijdag zeker twaalf mensen omkwamen, is opgeëist door Daesh.

De terreurbeweging maakte dat bekend kort voordat een driedaagse wapenstilstand afloopt, ingesteld vanwege het einde van de ramadan.

Bij de ontploffing tijdens het vrijdaggebed kwam onder anderen de imam van de moskee om. Vijftien mensen raakten gewond. De Taliban lieten al snel weten de actie te veroordelen

De Afghaanse regering en de fundamentalistische Taliban spraken af de wapens een paar dagen te laten zwijgen terwijl Amerikaanse troepen en andere internationale militairen zich geleidelijk terugtrekken uit het land. Ondertussen verlopen vredesgesprekken erg stroperig, maar beide partijen gaven vrijdag in Qatar aan te praten over versnelling van de onderhandelingen.Ondank

de wapenstilstand kwamen sinds donderdag minstens 23 Afghanen om en raakten er bijna 40 gewond bij verschillende incidenten. Het ging niet zozeer om directe aanvallen, maar vooral om mensen die slachtoffer werden van mijnen.

Evengoed heeft het ministerie van Defensie in Kabul de Taliban ervan beschuldigd de wapenstilstand in meerdere provincies te hebben geschonden.

© ANP 2021
afghanistan
taliban
kabul
moskee
verenigde staten
terrorisme
daesh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi