African Lion: Spanje trekt zich terug van militaire oefening in Marokkaanse Sahara

marokko
0
31 mei 17:13
Spanje heeft zijn deelname aan de gezamenlijke militaire oefening African Lion 2021 ingetrokken.

African Lion is de grootste militaire oefening op het Afrikaanse continent en vindt plaats van 7-18 juni in Marokko, Tunesië en Senegal.

Volgens een verklaring van het Spaanse ministerie van Defensie is de afwezigheid van Spanje het gevolg van budgettaire beperkingen. De Spaanse nieuwsdienst El Pais meldt echter dat de Spaanse regering "de bezetting van de Sahara" niet wilt legitimeren.

Naast het afwijzen van de uitnodiging van het United States Africa Command (AFRICOM) zal Spanje ook geen waarnemers naar het gebied sturen, in tegenstelling tot 20 andere landen die niet zullen deelnemen maar wel betrokken zijn.

Aan de oefeningen van dit jaar zullen 7.800 soldaten uit negen landen deelnemen - de VS als organisatoren, Marokko als gastheer, Nederland, Senegal, Tunis, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Brazilië. Er zullen 21 gevechtsvliegtuigen en 46 ondersteuningsvliegtuigen aanwezig zijn. De hele operatie kost zo'n € 21 miljoen .

De jaarlijkse oefeningen worden geleid door het Amerikaanse AFRICOM en de Marokkaanse Koninklijke Strijdkrachten (FAR) en zijn een gelegenheid om de militaire samenwerking en training te consolideren, evenals het delen van ervaring en expertise.

De oefening omvat grond- en luchttraining en tactische simulatie, meldt een verklaring van FAR geciteerd door het Marokkaanse persbureau MAP. Het omvat ook training in commando- en trainingsactiviteiten voor operaties tegen gewelddadige extremistische organisaties.

De oefeningen helpen bij het verbeteren van de samenwerking en de betrekkingen tussen landen in de strijd tegen het wereldwijde terrorisme.

© MAROKKO.NL 2021
spanje
marokko
sahara
african lion
leger
militaire oefening
africom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi