'Marokko versoepelt binnenlandse reisbeperkingen'

marokko
0
4 jun 19:30
In steeds meer plekken in het land wordt minder gecontroleerd op reizigers die tussen steden reizen.

Het aantal controlepunten is de afgelopen dagen drastisch afgenomen, met name in de regio's Rabat, Casablanca en Tanger.

Ook wordt in steeds meer regio's geen reisvergunningen meer afgegeven die nodig zijn om tussen steden te reizen, meldt nieuwsdienst Medìas24 die aangeeft dat op korte termijn een officieel versoepelingsbesluit zal worden afgekondigd.

Vrijdagochtend hebben lokale autoriteiten in Casa-Anfa al laten weten dat verplaatsingsvergunningen niet langer nodig zijn voor intercity-ritten.

In Marokko worden de coronamaatregelen langzamerhand afgebouwd. Eind mei werd de avondklok in Marokko versoepeld, het nachtelijke uitgaansverbod geldt sinds 21 mei tussen 23.00 uur een 04.30 uur.

Begin deze week werd bekend dat bijeenkomsten zoals bruiloften en andere evenementen weer zijn toegestaan. Het gaat om bijeenkomsten in binnenruimtes met minder dan 50 aanwezigen, voor bijeenkomsten in de buitenlucht geldt een maximum van 100 personen. Voor grotere bijeenkomsten is een gemeentelijke vergunning nodig.

Ook de maximumcapaciteit in het openbaar vervoer is verhoogd naar 75 procent. Theaters, bioscoopzalen, culturele centra, bibliotheken, musea en monumenten gaan open op voorwaarde dat een maximumcapaciteit van 50 procent in acht wordt genomen.

Verder gaan alle moskeeën in het land weer open.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
coronaversoepeling
coronavirus
reizen
interstedelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi