Man geeft Franse president Macron klap in gezicht (video)

buitenland
74
8 jun 19:56
Een man heeft de Franse president Emmanuel Macron geslagen toen die een bezoek bracht aan het zuidwesten van Frankrijk.

Dat is te zien op beelden op YouTube. De man bevindt zich in een menigte achter hekken als Macron nadert. Als Macron met de man wil spreken, haalt die uit naar het gezicht van Macron, zo tonen de beelden.

Veiligheidsfunctionarissen trekken Macron meteen weg en duwen de man tegen de grond. De slaande man (28) en een even oude andere man uit de regio zijn gearresteerd. De dader riep de leuze 'A bas la Macronie', waarmee hij kritiek uitte op het beleid van Macron.

De man sloeg toe in Tain-l'Hermitage, onder Lyon, melden Franse media. Het was de tweede stop van Macron tijdens zijn rondreis door Frankrijk, waarmee hij de "pols van het land" wil opnemen na ruim een jaar coronacrisis. De komende tijd zijn ruim tien bezoeken gepland.

De president reageerde later op de oorvijg tegen een krant: "We moeten dit incident in perspectief plaatsen, dit is een op zichzelf staande gebeurtenis".

Macron laakte het gebruik van geweld: "We moeten uiterst gewelddadige mensen het publieke debat niet laten overnemen, ze verdienen het niet."

De Franse premier Castex had het mep-incident eerder een belediging voor de democratie genoemd.

© ANP 2021
frankrijk
emmanuel macron
tain-l'hermitage
lyon
klap
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi