Taakstraf voor bedreigen van FunX-dj El Ouakili

algemeen
0
9 jun 14:20
De officier van justitie had in de rechtbank in Rotterdam een celstraf van twee maanden geëist.

Een 24-jarige man uit Den Haag is woensdag door de politierechter veroordeeld tot honderd uur taakstraf en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf voor het bedreigen van dj Morad El Ouakili van radiozender FunX.

El Ouakili deed begin vorig jaar aangifte van de bedreigingen die hij kreeg om het programma Ramadan Late Night. Meerdere medewerkers van FunX kregen via sociale media doodsbedreigingen, waarop de zender besloot te stoppen met het programma. De dreigers vonden dat muziek draaien tijdens de vastenmaand niet gepast is.

De politie deed uitgebreid digitaal onderzoek naar de afzender van de bedreigingen en kwam uiteindelijk uit bij het Instagramaccount van de Hagenaar.

De officier van justitie neemt het de verdachte kwalijk dat hij de discussie over de invulling van het programma tijdens de ramadanperiode niet op een constructieve manier heeft gevoerd.

"Dat zou de vorm moeten zijn, in welk geval dan ook. Door de wijze die verdachte heeft gehanteerd is het geen discussie op gelijk niveau, maar wordt door middel van het aanjagen van angst iets afgedwongen. Nu dit een steeds groter maatschappelijk probleem wordt, dient hier wat het Openbare Ministerie betreft dan ook fors tegen op te worden getreden."

© ANP 2021
funx
den haag
politie
rotterdam
morad el ouakili
bedreiging
taakstraf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi