Vermoedelijke schutter van Mohamed Bouchikhi aangehouden op Curaçao

algemeen
0
11 jun 13:07
De beruchte Amsterdamse crimineel Randall D. (39) is gearresteerd op Curaçao.

Hij was volgens de recherche een van de twee schutters die in het Amsterdamse buurthuis op Wittenburg begin 2018 de onschuldige 17-jarige stagiair Bouchikhi doodschoten en een jonge crimineel zwaar verwondden.

Een TGO (Team Grootschalige Opsporing) is al sinds het dodelijke schietincident dat op zaterdag 26 januari 2018 plaatsvond in het buurthuis aan het werk om de verantwoordelijken op te sporen. Bij het schietincident waren twee daders betrokken. Eén met een handvuurwapen en een met een automatisch aanvalsgeweer. Die laatste heeft de dodelijke schoten op Bouchikhi afgevuurd.

In januari 2020 werd al een nu 28-jarige verdachte aangehouden. Deze verdachte zit vast voor een veroordeling in een andere geweldszaak.

Het rechercheteam bleef onderzoek doen en uiteindelijk kregen zij zicht op de verdachte die op Curaçao woonde. Toen de verdachte onderweg was naar een supermarkt werd hij door een arrestatieteam overrompeld en aangehouden.

Mohamed werkte als stagiar in het buurthuis toen de schutters binnen stormden. Zijn dood leidde tot een enorme schok bij de nabestaanden van Mohamed en de buurtbewoners van het buurthuis op Wittenburg. Mohamed bleek niet het doelwit van de schietpartij te zijn en is een volkomen onschuldig slachtoffer.

Er werd een speciale stille tocht gehouden voor Mohamed Bouchikhi en er is ter ere van hem in de gevel van het pand een gedenksteen geplaatst. 

De familie van Mohamed is op de hoogte gebracht van de aanhouding op Curaçao.

© MAROKKO.NL 2021
amsterdam
wittenburg
mohamed bouchikhi
stagiair
moord
emylio g
curaçao
arrestatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi