Poetin: betrekkingen met VS onder Biden op dieptepunt

buitenland
0
12 jun 8:04
De Russisch-Amerikaanse betrekkingen hebben een dieptepunt bereikt sinds de Democraat Joe Biden zijn intrek heeft genomen in het Witte Huis

Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd in zijn eerste interview in jaren met een Amerikaans nieuwsmedium.

Het interview van NBC News met Poetin wordt maandag in zijn geheel uitgezonden. Poetin gaf het interview met NBC vooruitlopend op zijn ontmoeting met Biden, komende week. "Onze bilaterale betrekkingen zijn verslechterd tot een dieptepunt over de afgelopen jaren", zei Poetin, die het beter kon vinden met Bidens Republikeinse voorganger Donald Trump.

Biden maakte Poetin eerder uit voor "moordenaar", waarmee de Amerikaanse president verwees naar de moordaanslagen op tal van tegenstanders van Poetin sinds de oud-KGB-agent vanuit het Kremlin de scepter zwaait.

Poetin zei in het NBC-interview dat hij tientallen van dergelijke beschuldigingen heeft gehoord en dat hij zich daar geen zorgen over maakt.

In het interview ging Poetin ook in op de grootschalige cyberaanval op Amerikaanse overheden en bedrijven van vorig jaar. Hij ontkende enige kennis te hebben van die aanval.

Amerikaanse inlichtingendiensten hebben meermaals gesteld dat een Russisch hackerscollectief naar alle waarschijnlijkheid achter de computerinbraken zit. Ook ontkende Poetin iets te weten van Russische satelliettechnologie die aan Iran zou worden geleverd.

Biden is deze week begonnen aan zijn eerste Europese reis. Aankomende woensdag treft hij Poetin in het Zwitserse Genève voordat hij weer met Airforce One terug naar Washington vliegt.

© ANP 2021
verenigde staten
rusland
iran
europa
vladimir poetin
joe biden
donald trump
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi