RIVM meldt 1265 nieuwe besmettingen en één nieuw sterfgeval

algemeen
5
12 jun 16:31
Het RIVM meldt zaterdag 1265 nieuwe coronabesmettingen. Dat is het laagste aantal sinds 13 september.

Het aantal sterfgevallen steeg met één. Het gaat om iemand uit de gemeente Roosendaal. Dat wil niet zeggen dat deze persoon afgelopen etmaal is overleden. Wanneer een coronapatiënt sterft, kan het soms een tijdje duren voordat dit is geregistreerd.

Het aantal nieuwe besmettingen is zaterdag ook flink minder dan het weekgemiddelde. Afgelopen zeven dagen werden er gemiddeld 1502 nieuwe coronagevallen per dag geregistreerd.

Positieve tests
Vorige week zaterdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu nog 2124 nieuwe positieve gevallen. De laatste zaterdag van mei waren dat er nog 3351.

Het aantal nieuwe gevallen is zaterdag net iets hoger dan 1222. Als het besmettingscijfer onder dat aantal zakt, blijven we voor het eerst sinds september onder de signaalwaarde van 7 positieve tests per 100.000 inwoners. Daarboven gaan de 'alarmbellen' van de overheid rinkelen, omdat het aantal besmettingen dan kan leiden tot veel ziekenhuisopnames.

In Rotterdam kwamen afgelopen etmaal 70 nieuwe coronagevallen aan het licht. In Amsterdam waren dat er 68 en in Den Haag 65. In Utrecht kregen 28 mensen een positieve testuitslag en in Almere 17.

© ANP 2021
rivm
besmettingen
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi