Braziliaanse president beboet vanwege niet dragen mondkapje

buitenland
1
13 jun '21
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft opnieuw een boete gekregen omdat hij geen mondkapje droeg tijdens een evenement.

Ook zijn zoon en parlementslid Eduardo Bolsonaro en minister Tarcísio Gomes de Freitas van Infrastructuur ontvingen een bon van 555,71 reais (ongeveer 90 euro), meldt de Braziliaanse krant Folha de S. Paulo zaterdag.

Het drietal had geen masker op tijdens een motorrally in São Paulo waarbij duizenden aanhangers van Bolsonaro aanwezig waren. De gouverneur van de staat São Paulo, João Doria, is een van de rivalen van de huidige president en een mogelijke tegenstander bij de verkiezingen van 2022.

Tijdens een toespraak in Ibirapuera Park sprak Bolsonaro, die het coronavirus vanaf het begin bagatelliseerde, zich wederom uit tegen het gebruik van mondkapjes en andere coronamaatregelen.

Drie weken geleden nam Bolsonaro zonder mond- en neusbescherming deel aan een motortour door de metropool Rio de Janeiro en hield hij een toespraak voor zijn supporters.

Twee dagen eerder had de regering van de staat Maranhão Bolsonaro beboet omdat de rechts-populistisch president tijdens een bijeenkomst in het dorp Açailândia geen mondmasker droeg. De gouverneur van Maranhão, Flávio Dino, is lid van de Braziliaanse Communistische Partij.

© ANP 2021
brazilie
são paulo
joão doria
ibirapuerapark
rio de janeiro
maranhão
açailândia
eduardo bolsonaro
brazilië
jair bolsonaro
coronaboete
mondkapje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?