RAM: Ondanks grote vraag nog 70 procent van het ticketaanbod beschikbaar

marokko
4
15 jun 0:49
Meer dan 70 procent van de vliegtickets die de komende zomerperiode tegen gereduceerd tarief worden aangeboden zijn nog beschikbaar.

Dat meldt de nationale luchtvaarmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) maandagavond.

Ondanks dat veel reisdata op sommige trajecten uitverkocht zijn is tot dusver minder dan 30 procent van de tickets gereserveerd. RAM moedigt klanten aan om naar alternatieve vertrekdata te zoeken als de gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is.

Om annuleringen of andere ongeregeldheden te voorkomen adviseert RAM om direct op de website van de luchtvaartmaatschappij te boeken en niet via tussenpersonen, vergelijkingswebsites of zoekmachines.

Stormloop
De ongekende prijsverlaging werd zondagavond door RAM aangekondigd nadat koning Mohammed VI de autoriteiten en transportbedrijven het bevel had gegeven om de prijzen voor vlieg en boottickets te verlagen.

Het koninklijk verzoek bleef niet lang onbeantwoord. Waar vliegtickets vorige week nog tussen de € 600 en € 1.200 kosten is een retourticket nu verkrijgbaar voor bodemprijzen tussen de € 97 en € 150 per persoon.

De enorme prijsverlaging bij RAM heeft sinds zondagavond gezorgd voor een stormloop op vliegtickets. In minder dan 12 uur tijd heeft RAM meer dan 120.000 reserveringen ontvangen.

RAM stelt tussen 15 juni en 15 september 3 miljoen stoelen beschikbaar. Er zullen wekelijks 315 vluchten worden uitgevoerd tussen Marokko en vijf Europese landen. De luchtvaartmaatschappij zal tijdens de drukke zomerperiode minder populaire luchtverbindingen schrappen om maximaal in te zetten op de terugkomst van diaspora.

Niet iedereen is even blij met de abrupte prijsverlaging. Sinds het nieuws dat Marokko het vliegverbod op 15 juni gaat opheffen is een run ontstaan op tickets naar Marokko. Ondanks de relatief strenge inreisvoorwaarden, de torenhoge prijzen, het negatieve reisadvies en de onzekerheden over de coronamaatregelen schroomden veel buitenlandse Marokkanen niet om vast een ticket naar Marokko te boeken en moesten daar voorheen de volle pond voor neertellen.

Volgens RAM kunnen vroege vogels die vóór de prijsdaling een vliegticket hebben gekocht deze inwisselen voor een tegoed dat later kan worden gebruikt. De vouchers gelden echter pas na 16 september en kunnen dus niet worden ingewisseld voor aanschaf van de afgeprijsde vliegtickets.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
prijsverlaging
ram
royal air maroc
vliegtickets
marhaba 2021
hamid addou
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi