Nederlanders meest naar kantoor sinds maart vorig jaar

economie
0
15 jun 13:12
Nederlanders gingen vorige week het meest naar kantoor sinds de coronapandemie half maart zwaar ingreep op het openbare leven.

Dat komt naar voren uit cijfers van Google. Het internetbedrijf houdt bij waar gebruikers van zijn kaartendienst Maps zich begeven en hoe lang.

De cijfers wijzen erop dat men nog steeds veel thuiswerkt. Vorige week waren Nederlanders op werkdagen gemiddeld een vijfde minder op kantoor dan toen corona Nederland nog niet had bereikt aan het begin van 2020. Dat is wel het meest sinds half maart vorig jaar. Afgelopen november en december gingen mensen ook meer naar kantoor. Maar het huidige niveau werd toen net niet bereikt.

Dat het drukker wordt op de werkplek valt samen met een flinke versoepeling van de coronamaatregelen sinds zaterdag 5 juni. Horeca en sportclubs gingen onder meer verder open en ook culturele instellingen als musea mochten weer mensen ontvangen

De overheid roept Nederlanders echter nog steeds op om thuis te werken als het kan. Premier Rutte zei onlangs op een persconferentie dat dit advies tot zeker na de zomer blijft gelden.

De cijfers van Google laten ook zien dat mensen vorige week op werkdagen minder thuisbleven. Nederlanders waren nog steeds gemiddeld ruim 5 procent meer thuis dan voor de uitbraak van het coronavirus. Maar dat is wel het minst sinds eind september.

© ANP 2021
kantoor
werkplek
thuiswerken
coronavirus
horeca
mark rutte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi