Marhaba 2021: Hotels verlagen kamerprijzen voor buitenlandse Marokkanen, kortingen tot wel 80 procent

marokko
10
15 jun 21:43
Hoteliers in Marokko bieden kortingen van minstens 30 procent op de online aangeboden kamerprijs.

Dat meldt de Nationale Confederatie voor Toerisme (CNT). De vereniging van ondernemers uit de Marokkaanse toeristenindustrie kwam maandag bijeen om het welkomstbeleid op te stellen.

De korting is een reactie op het verzoek van koning Mohammed VI. De vorst verzocht onlangs de autoriteiten, transportbedrijven en ondernemers in de gastvrijheidsindustrie om de prijzen voor Marokkaanse diaspora te verlagen.

Kortingen van "80 procent"
"De hoteliers zijn akkoord gegaan met kortingen van 30 procent op de online aangeboden prijzen", zegt CNT-president Abdellatif Kabbaj. In de praktijk kan de korting oplopen tot wel 80 procent omdat de online aangeboden kamerprijs al gemiddeld 50 procent lager ligt dan gewoonlijk, meldt Kabbaj.

Het gereduceerde tarief geldt voor verblijven in geclassificeerde toeristenaccommodaties, voor alle categorieën en in alle Marokkaanse regio's. De voorwaarden zullen "op korte termijn" bekend worden gemaakt.

Mohammed VI
Het koninklijk verzoek resulteerde eerder al in een ongekende korting op vliegtickets bij de nationale luchtvaarmaatschappij Royal Air Maroc (RAM). De bodemprijzen zorgden voor een stormloop op de website van RAM, het bedrijf heeft inmiddels meer dan 470.000 reserveringen binnen.

Ook veerboten verlagen de prijzen voor passagiersverbindingen tussen Europa en Marokko. De adviesprijzen voor retourtickets, met auto, voor een gezin van 4 personen zijn verlaagd tot € 450 voor een middellange lijn en € 995 voor een langeafstandslijn.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken verwacht komende zomer zo'n drie miljoen Marokkanen vanuit de hele wereld te verwelkomen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
marhaba 2021
hotels
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi