Israëlische minister verheerlijkt uitmoorden Arabieren (video)

buitenland
0
31 jul '13
De Israëlische Minister van Economie Naftali Bennett is in opspraak geraakt nadat hij zei "veel Arabieren" te hebben gedood en dat daar "niks mis mee" zou zijn.

Terwijl de vredesbesprekingen in het Midden-Oosten na een bevriezing van vijf jaar worden hervat, heeft een lid van het Israëlische kabinet zijn steun uitgesproken voor het simpelweg doden van Palestijnse gevangenen in plaats van ze te berechten.

Israël kondigde zondag aan 104 Palestijnse gevangenen te zullen vrijlaten, een belangrijk voorbehoud in het door John Kerry bemiddelde plan om de vredesbesprekingen te vernieuwen.

Maar volgens een recent rapport van 972 Magazine kunnen de Israëlische minister van Handel en politiek leider Naftali Bennett het niet eens worden. Bennet stelde tijdens de kabinetsvergadering van zondag een snellere, maar illegale manier om van de Palestijnse gevangenen af te komen.

"Als je terroristen vangt, moet je ze gewoon doden", zei Bennett. De Israëlische nationale veiligheidsadviseur Ya'akov Amidror zou gereageerd hebben door te zeggen dat een dergelijke praktijk illegaal was. Bennett verklaarde toen naar verluidt: "Ik heb in mijn leven veel Arabieren vermoord - en daar is geen probleem mee."

Voordat Bennet hij de kabinetsvergadering van zondag bijwoonde sloot de voormalige officier van het Israëlisch bezettingsleger (IDF) zich kort aan bij extreemrechtse demonstraties tegen het besluit om Palestijnse gevangenen vrij te laten. Volgens The Jewish Press zei Bennett voorafgaand aan de stemming van zondag: "Terroristen moeten worden gedood, niet worden vrijgelaten."

De vredesbesprekingen zullen maandag in Washington beginnen, hoewel beide partijen sceptisch blijven over de inzet om de decennialange patstelling op te lossen.

© MAROKKO.NL 2013
israel
arabieren
moord
naftali bennet
gevangenen
palestina
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi