Marokko waarschuwt voor strikte naleving inreisvoorwaarden

marokko
0
17 jun 13:14
De autoriteiten in Marokko waarschuwen inkomende reizigers dat de inreisvoorwaarden strikt zullen worden nageleefd.

De mededeling komt in de nasleep van een incident woensdagmiddag waarbij reizigers uit de Bahreinse hoofdstad Manama bij aankomst op de luchthaven in Casablanca weigerden te voldoen aan de coronamaatregelen.

Het is sinds dinsdag weer mogelijk om naar Marokko te vliegen maar de hervatting van het vliegverkeer gaat gepaard met voorwaarden. Marokko heeft landen ingedeeld in twee lijsten naar gelang de epidemiologische situatie in het herkomstland. Voor landen met een laag besmettingsrisico (Lijst A) gelden soepelere voorwaarden dan landen met een hoog besmettingsrisico (Lijst B).

Bahrein staat op Lijst B waardoor reizigers een negatieve PCR-test moeten laten zien. Daarnaast geldt ook een quarantaineplicht van tien dagen in één door de autoriteiten aangewezen hotel.

Een groep reizigers uit Manama weigerde woensdag echter in quarantaine te gaan en verzette zich hevig tegen instructies van luchthavenpersoneel. Veiligheidspersoneel moest tussenbeide komen om de groep af te voeren.

De autoriteiten laten weten dat de inreisvoorwaarden strikt zullen worden nageleefd en er alles aan te zullen doen om de volksgezondheid te borgen.

Voor de actuele landenlijst kun je de antwoorden op Veel Gestelde Vragen raadplegen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
casablanca
inreisvoorwaarden
coronavirus
quarantaineplicht
bahrein
manama
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi